ANKKURIN Heidi Pollari on innokas tutkimusryhmäopiskelija

19.05.2020

ANKKURI-hankkeen tutkimusryhmäopiskelija Heidi Pollari esittäytyy:

Olen Heidi Pollari, 31-vuotias Turun ammattikorkeakoulun Master school -opiskelija. Aloitin opintoni tammikuussa 2020. Luonteeltani lienen hieman yllytyshullu, sillä aloitin opintoni ollessani äitiyslomalla. Nyt äitiysloma on virallisesti ohi, ja opinnot jatkuvat opintovapaalla kahden pienen lapsen ollessa kotona.

Hain ANKKURI-hankkeeseen mukaan tutkimusryhmäopiskelijana, koska koen, että saan kullan arvoista tietoa ja taitoa projektityöskentelystä johtamis- ja kehittämisopintojen ohella. Ja sitä olenkin totta tosiaan saanut, vaikka vasta ensimmäinen lukukausi alkaa olla lopuillaan eikä korona ainakaan helpottanut kevään työskentelyä. Jos kuitenkin jotain positiivista tilanteesta pitää löytää, niin korona-aika on haastanut meidät keksimään ja hyödyntämään etäyhteyksiä yhä enemmän. Tuleva syksy tuo toivottavasti kuitenkin esimerkiksi hankkeen terveyskioskitoiminnan  fyysisesti ammattikouluihin.

Ammatiltani olen terveydenhoitaja. Työkenttääni ovat olleet kaikki sektorit neuvolasta kouluun ja työterveyshuoltoon. Koen, että monipuolinen työhistoria on suuri etu opintojani ajatellen. Yhtään parempaan aikaan en olisi voinut opintojani aloittaakaan, sillä samaan aikaan alkoi ANKKURI-hanke, joka on aivan ominta aluettani nuorten nikotiinittomuuden puolesta puhujana.

Oma kehittämisprojektini tulee käsittelemään Varsinais-Suomen alueen ammattikoululaisten asenteita nikotiinia kohtaan. Loppusyksystä 2020 nuorille teetetään laajempi kysely ANKKURIN puitteissa. Tähän kyselyyn on integroituna asennekartoitus, jonka tuloksia  tulen analysoimaan. Näitä tuloksia toivottavasti päästään myöhemmin hyödyntämään nikotiinittomuuden ennaltaehkäisyn taustatietona.

ANKKURIN takana toimii mahtava, asiantunteva ja innostunut tiimi, joiden kanssa on helppo toimia. Innolla odotan projektin etenemistä!

 

Heidi Pollari

tutkimusryhmäopiskelija