Terveysbussi liikkuu aktiivisesti Ehkäisevän päihdetyön viikolla

09.11.2021

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45, 8.-14. marraskuuta. ANKKURI-hankkeen aktiiviset ammattilaiset jalkautuvat viikon aikana sekä Turun ammatti-instituutin että Spesian koulutaloihin. Vaikka viikon kattoteemana onkin kannabis, terveyskioski-toiminnassa huomioidaan nuorten kokonaisvaltainen terveys, painottuen erityisesti elintapavalintoihin ja mielenhyvinvointiin.

Touko-terveysbussissa nuorilla on lisäksi mahdollisuus osallistua nuuska- ja sokerinäyttely, tutustua Röökikroppa-kokonaisuuteen sekä saada toivottua tietoa aiheesta nuuska ja liikunta. Opiskelijat saavat pohtia omaa jaksamistaan osallistumalla ”Mikä auttaa jaksamaan?” -posterin tekoon ja päihteettömyys-some-haasteeseen.

Mikä Ehkäisevän päihdetyön viikko?

Ehkäisevän päihdetyön viikon järjestää vuosittain Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, johon kuuluu 58 ehkäisevää päihdetyötä tekevää valtakunnallista järjestöä. Ehkäisevän päihdetyön viikko jatkaa tänä vuonna vuoden 2020 teemaa: kampanjaviikolla halutaan kannustaa nuoria ja nuoria aikuisia avoimeen keskusteluun kannabiksesta.

Kampanjan verkkosivulla on tarjolla tukea ja apua omaan tai kaverin kannabiksen käyttöön liittyviin huoliin ja ajatuksiin. Myös nuorten parissa toimiville ammattilaisille tarjotaan tukea ja materiaalia puheeksioton tueksi.

Lue lisää: https://www.ept-verkosto.fi/ept-viikko/