Ennakkovilkaisu ANKKURI-hankkeessa toteutettaviin opinnäytetöihin

04.01.2021

ANKKURI-hanke on tarjonnut vajaalle kahdellekymmenelle Turun ammattikorkeakoulun opiskelijalle opinnäytetyömahdollisuuden. Tuloksista odotetaan uudenlaisia keinoja nuorten terveyden edistämiseen ja nikotiinituotteiden käytön ehkäisyyn.

Master Schoolin opiskelijat ovat opinnoissaan eri vaiheissa, mutta ankkurit opinnäytetöiden suhteen on jo nostettu. Luvassa on kehittämis- ja osaprojekteja, jotka ovat iso osa ANKKURI-hanketta. Yhteinen nimittäjä kaikissa opinnäytetöissä on konkreettinen tuotos.

Ylemmän ammattikorkeakoulun opiskelijat tutkivat, testaavat ja kehittävät mobiilisovelluksia, terveydenedistämisen vuosikelloa, ammattikoululaisten terveystietotestiä ja terveydenhoitajan käsikirjaa ammattikoululaisten päihteettömyyden tukemiseksi. Ne ovat kaikki hyödyllisiä työkaluja terveyttä edistävään työhön yhdessä ammattikoulun opiskelijoiden kanssa.

Opiskelijat tarkastelevat töissään myös palveluverkostokarttaa, terveyskioskikonseptia ja ammattikoulun päihteettömyyttä tukevaa ympäristöä. He ovat kiinnostuneita sote-ammattilaisten käsityksistä terveyttä edistävässä työssä ja ammattikoululaisten asenteista nikotiinituotteita kohtaan. Myös 5–8 luokkalaisten lasten ja nuorten nikotiinittomuuden edistäminen on työn alla.

Luvassa on luovia menetelmiä terveystiedon oppimiseen, asiakasprofiileja työpajatyöskentelyyn ja moniammatillinen toimintamalli nuorten terveydenedistämiseen. ANKKURI-hankkeen vuosi 2021 on siis opinnäytetöiden osalta työntäyteinen ja vilkas.

Opinnäytetöitä tekevät opiskelijat ovat

Minna Alaraudanjoki

Hue Duong-Puuperä

Sari Honkavaara

Jenni Hukkanen

Pinja Karppinen

Sanna Kauranne

Saija Kirjavainen

Johanna Lindegren

Senni Mäkelä

Heidi Pollari

Irinja Rautajuuri

Sanna Ruohonen

Iida Salomaa

Niina Salovaara

Maija Saren

Eva-Maria Seppälä

Pia Suokas

Tiina Vilander.