Syksyn terveyskioskeissa pääteemana mielenterveys

13.09.2021

ANKKURI-hankkeen terveyskioski-toiminta on käynnistynyt elokuun lopulla. Vallitsevassa koronatilanteessa terveyskioskit toteutetaan sekä Turun ammatti-instituutin sisätiloissa että koulutalojen piha-alueilla Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen hallinnoimalla Touko-terveysbussilla.

Syksyn terveyskioskeissa pääteemana on mielenterveys. Toiminnan pääteemat valikoituvat nuorten tarpeiden ja toiveiden perusteella.

Viikolla 40–41 Touko-terveysbussi kaartaa Ruiskadun kampukselle liiketalouden ja sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden pariin sekä Peltolan ja Aninkaisen koulutaloille. Terveyskioski-toiminta ulottuu myös Spesiaan, jossa opiskelijoita tavataan maanantaina 11.lokakuuta.

Marraskuussa, Ennaltaehkäisevän päihdetyön viikolla terveyttä edistävää toimintaa on ainakin Ruiskadun koulutalolla. Tämän erityisviikon jälkeen terveyskioskit jatkuvat mielenterveys-teemalla. Opiskelijat suunnittelevat kioskitoimintaan aktiviteetteja yhdessä ANKKURI-toimijoiden kanssa.

Jos toivot lisätietoa terveyskioskeista tai kioskitoimintaa omaan koulutaloosi, ota yhteyttä projektipäällikkö Minna Salakariin, minna.salakari@turkuamk.fi.

Kuva: Jenni Vaskelainen